Начало » Новини » Министърът на Здравеопазването: "Лекарската професия е призвание и всеотдайност към болните хора."

Министърът на Здравеопазването: "Лекарската професия е призвание и всеотдайност към болните хора."

Източник: МЗ
http://www.mh.government.bg

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев откри обновено Отделение по хемодиализа в Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Пантелеймон" в гр. Ямбол. В отделението е извършен ремонт на сградния фонд на стойност 400 000 лв., предоставени от Министерството на здравеопазването.

"Когато се създават модерни, съвременни условия за вас - специалистите и за пациентите, се вижда в пълна степен смисълът на направените инвестиции. Никога досега болницата в Ямбол не е получавала толкова средства и това е пример за провежданата от нас политика – средствата да се влагат там, където се управляват най-добре. Цялата наша дейност е насочена към предоставяне на качествени здравни грижи на пациентите и вярвам, че вашият професионализъм е насочен към задоволяване нуждите на хората, което е и най-важното", подчерта министър Желев. Той благодари от сърце на колектива на болницата за техния професионализъм и отговорност при оказване помощ на пострадалите при трагичния инцидент на 28 май край Ямбол. "С това вие доказахте още веднъж, че лекарската професия е призвание и всеотдайност към болките на хората”, изтъкна д-р Желев. По този повод и в знак на високо признание, от името на МЗ д-р Желев награди с Почетен знак-сребърен, ІІ степен, МБАЛ "Св. Пантелемон" и Центъра за спешна медицинска помощ. Министър Желев информира, че стартиращите програми по линия на Министерството на регионалното развитие за 150 млн. лв. са допълнителна възможност за модернизиране на българското здравеопазване. До края на юли лечебните заведения -университетски и областни болници, ще могат да кандидатстват с проекти за финансиране в размер на за 100 млн. лв. 40 млн. са насочени в областта на онкологията и 10 млн. за домовете за медико-социални грижи за деца. Провежданата политика ще бъде насочена в четири основни направления, посочи министър Желев – борбата с вътреболничните инфекции, укрепване и подобряване на условията в АГ-комплексите, модернизиране на центровете за образна диагностика с осигуряване на скенери, ехографи и апаратура за ядрено-магнитен резонанс, подобряване на здравната инфраструктура и по-специално на интериора в болниците.

На откриването на обновеното отделение по хемодиализа присъстваха народни представители от Ямболския регион, ръководители на местната и областната управа, директори на регионални структури на МЗ.

Освен средствата за ремонт на отделението, МЗ предостави и 270 000 лв. за закупуване на 9 нови апарата за хемодиализа, 1 система за очистване на питейна вода и 11 легла. В момента е в ход вторият етап от търга за доставка и предстои обновяване на Отделението за хемодиализа с посоченото оборудване.

С активния принос на министър Желев през 2008 и 2009 г. на МБАЛ-Ямбол бяха осигурени средства в размер на 2 560 000 лв. Освен за ремонт и за апаратура за отделението по хемодиализа, със средства на МЗ са закупени модерен скенер и друга диагностична апаратура и е извършен цялостен ремонт на Хирургическото отделение..

Отделението по хемодиализа обслужва населението от общините Ямбол, Тунджа и Стралджа, което се нуждае от хемодиализно лечение. Средният брой на хемодиализно болните е между 40 и 45 души годишно. В отделението работят 23 здравни работници, от които 4 лекари със средно 25-годишен трудов стаж, с придобити две специалности.

назад

logo-mc

Запитване

Бихте ли се ваксинирали срещу грип?

Да!:
Не!:
Може би.:

Абонамент
запиши отпиши

Пациентите за нас
 • Декември 05, 2012

  Искам да благодаря в сайта на МЦ "Полимед ", на д-р Ивайло Григоров!
  Искам и да го препоръчам на многобройните пациенти на МЦ. Самата аз, когато имам нужда от лекарски съвет, се обръщам към него. Миналата година по спешност той ме оперира от силно проблемна жлъчка. Жлъчката ми беше пълна с гной, пред разпад, срастнала се с околните органи и с огромен камък. И дори сега, при мисълта за тази жлъчка, аз изтръпвам как биха се развили събитията за мен, ако животът не ми бе дал този шанс да мине всичко благополучно. И то благодарение на д-р Ивайло Григоров. Тогава, за пръв път се запознах с него и за мен той е много значима и важна личност в живота ми. Той е хирург с изключително сериозно и отговорно отношение към пациентите. Това е лекар, отдаден изцяло на професията си. Аз и моето семейство винаги ще изпитваме благодарност и възхищение от уменията и отношението на д-р Григоров към нас.
  Изпитвам истинско умствено и душевно удовлетворение от прегледите ми при д-р Евгени Стоянов от "Образна диагностика". И ако аз го сравнявам с други лекари от тези специалности е да кажа, че това е един млад лекар с неуморимо желание да вникне във всеки проблем; лекар, който може да обясни разбираемо това, което е намерил при прегледа; лекар, който може да ти създаде с вниманието си към теб усещането, че ти си единствен в този ден; лекар, който покорява всеки пациент с неговата усмивка.
  Искам да кажа и много добри думи за лаборантките Лиана Лазарова, Любка Гигова и Емилия Лазарова. Благодарение и на тях в рентгеновото отделение цари спокойна и сигурна атмосфера. Те са изключително сърдечни, акуратни и точни в техните действия при изследванията. Човек не може да не види и усети тяхната усмивка и топлина, с която се отнасят към всеки пациент.
  И затова сега им казвам на всички по-горе едно голямо "БЛАГОДАРЯ"! Толкова голямо, че да го почувстват като морална награда за техния труд.
  Използвам случая да им пожелая за Коледа и Нова година здраве и всички неща, които карат хората да се чувстват щастливи на тази земя!

  д-р инж. Божана Арабаджиева
  05.12.2012г.

Партньори

 АСАРЕЛ МЕДЕТ
 ДИТ-М
 Хотел Земята и хората

 Фродексим
 ЕТИС 2007
 Арека
 НЗОК
 ДЗИ
 Булстрад Здраве
 ЗОК България Здраве
 Медико 21
 Здравноосигурителен институт
 ЗК Балканъ
 ОББ Метлайф
 ОЗОФ Доверие
 Uniqa
 Victoria
 НСЧБ
 Дженерали България
 Токуда ЗОФ

Clicky Web Analytics